SEGUIMENT DE LA JARA DE CARTAGENA

redaccio
Added by 27/02/2011

El tècnic de la Conselleria de Medi Ambient i els de l’Ajuntament han visitat esta setmana la plantació de matolls de l’estepa de la Pobla que hi ha a la Manguilla. Són plantes úniques i protegides pròpies del Nord d’Àfrica i que a Europa només hi ha registrats dos exemplars, un a Cartagena i l’altre al nostre municipi. El de la Pobla es clonava fa un any i es plantaven 52 exemplars l’abril passat.

Les estepes plantades l’any passat estan tenint ara un seguiment. Es tracta de vore quantes aconsegueixen arrelar a este paratge. L’escassa quantitat de pluja caiguda l’any passat ha fet que açò siga complicat.

Tot i les dificultats s’ha aconseguit que diferents matolls agafen i comencen a assegurar la supervivència.

La planta de l’estepa de la Pobla és un exemplar únic que es descobria als anys vuitanta. L’administració autonòmica i la local tenen un conveni per reproduir esta planta i evitar que si li passara algo a la planta original, esta es perdera per sempre.

I és que amb l’augment del número de plantes i sobretot al tindre-les al paratge de la Manguilla es vol que puga servir per difondre la importància del seu valor mediambiental entre els escolars.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons